11 december 2010

Sill Brazil

(6-8 pers)

2 brk färdig löksill (à 250 g)
1 lime
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk rå- eller rörsocker
1 tsk rosépepparkorn
ev 3 msk cachaca (brasiliansk sprit) eller vodka
3 st salladslökar


Häll av sillen men spara spadet. Skiva och skär limen i grova bitar. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg lime, chili, socker, rosépeppar och ev sprit i en mortel och stöt ihop allt lite försiktigt. Blanda sillen med det mortlade i en burk och häll på ca 1 dl av det sparade sillspadet. Skär salladslöken i strimlor. Toppa sillen med salladslöken och ställ i kylen. Sillen smakar bäst om den äts inom några timmar.


Receptet kommer från Buffé nr 12/2010.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...