14 april 2010

Müsli

Drygt 1 dl matolja
1-2 dl honung
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
blandas i en stor kastrull.
Värm detta tills honungen har smält.



200 gram grovhackade hasselnötter
3-4 dl solrosfrön
1 pkt kokosflingor
blandas ner i honungen/oljan.



Lägg i bakplåtspapper i en långpanna och häll i
300 gram Saltå rågflingor
300 gram Saltå kornflingor
300 gram Saltå veteflingor
300 gram Saltå havregryn
och bred sedan ut detta i långpannan.



Häll över honungs- och oljeblandningen över flingorna och massera in ordentligt i flingorna. Placera långpannan längst ner i ugnen i 160°C graders värme i en timme och rör om med sked var åttonde minut.

Ta ut, låt svalna och njut den till filmjölk eller varför inte röra ner lite müsli i gröten. Servera russin i en burk bredvid för om man blandar ner dem i müslin blir de hårda.


Tack, Elisabeth för receptet!

Gazpacho Andaluz

3 gröna paprikor
4 tomater
ev 1 burk krossade tomater
1 slanggurka
1 gul lök
2 hela vitlökar
2 skivor franskt vitt bröd
¾ dl matolja
1½ liter vatten

Smaksättning:
Vitvinsvinäger
Salt


Kör varje omgång i mixern med 3-5 dl vatten. Brödet tas sönder i mindre delar och lägges i oljan innan det mixas. När allt är mixat och hällt i samma bunke smaksätter man slutligen med vitvinsvinäger och salt. Serveras med tärnad slanggurka, grön paprika, gul lök, vitlök och brödtärningar (egentligen rostade men det går bra med orostade också). Soppan serveras kall.

OBS! Tar man med 1 burk krossade tomater så kan man minska på vattenmängden med 3-4 dl. Elisabeth brukar använda maximala vattenmängden + krossade tomater.


Tack, Elisabeth för receptet!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...