20 maj 2010

Sherrysill

2 salta sillar, ca 250 g

Lag:
1 dl torr sherry
1/2 dl vatten
2-3 msk vinäger
1 dl socker
1 krm krossade vitpepparkorn

Garnering:
2-3 st gula lökar i skivor
dill


Lägg sillen i blöt och låt den vattnas ur i kallt vatten i cirka 12 timmar. Dra av skinnet av sillen och filéa den. Skölj filéerna, låt dem rinna av och skär dem sedan i bitar. Lägg sillbitarna i en lagom stor glasburk. Blanda lagen och häll den i glasburken. Låt stå i ungefär ett dygn innan sillen äts - och gärna 2-3 dygn. Sillen kan läggas upp på fat och dekoreras med löken och dillen


Tack för recepet, Elisabeth!

17 maj 2010

Grekisk kyckling

(4 port)

4 st kycklingfileer
salt och peppar
1 brk creme fraiche, 2,5 dl
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande i flytande form)
1 brk soltorkade tomater, ca 200-225 g
1 brk/förp feta-ost, ca 200 g



Sätt ugnen på 225ºC.

Kycklingfiléerna delas på längden.
Bryn dem sedan i en stekpanna.
Salta och peppra och stek färdigt.
Lägg filéerna i en ugnsform.

Koka upp creme fraiche, grädde och buljongtärning tillsammans med kryddorna och marinaden av de soltorkade tomaterna.

Strö de soltorkade tomaterna och feta-osten över filéerna, häll såsen över alltihopa och gratinera sedan i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med ris eller klyftpotatis o grönsallad.



Tack för receptet, Annika!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...