2 salta sillar, ca 250 g
Lag:
1 dl torr sherry
1/2 dl vatten
2-3 msk vinäger
1 dl socker
1 krm krossade vitpepparkorn
Garnering:
2-3 st gula lökar i skivor
dill
Lägg sillen i blöt och låt den vattnas ur i kallt vatten i cirka 12 timmar. Dra av skinnet av sillen och filéa den. Skölj filéerna, låt dem rinna av och skär dem sedan i bitar. Lägg sillbitarna i en lagom stor glasburk. Blanda lagen och häll den i glasburken. Låt stå i ungefär ett dygn innan sillen äts - och gärna 2-3 dygn. Sillen kan läggas upp på fat och dekoreras med löken och dillen
Tack för recepet, Elisabeth!
20 maj 2010
17 maj 2010
Grekisk kyckling
(4 port)
4 st kycklingfileer
salt och peppar
1 brk creme fraiche, 2,5 dl
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande i flytande form)
1 brk soltorkade tomater, ca 200-225 g
1 brk/förp feta-ost, ca 200 g
Sätt ugnen på 225ºC.
Kycklingfiléerna delas på längden.
Bryn dem sedan i en stekpanna.
Salta och peppra och stek färdigt.
Lägg filéerna i en ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och buljongtärning tillsammans med kryddorna och marinaden av de soltorkade tomaterna.
Strö de soltorkade tomaterna och feta-osten över filéerna, häll såsen över alltihopa och gratinera sedan i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis o grönsallad.
Tack för receptet, Annika!
4 st kycklingfileer
salt och peppar
1 brk creme fraiche, 2,5 dl
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande i flytande form)
1 brk soltorkade tomater, ca 200-225 g
1 brk/förp feta-ost, ca 200 g
Sätt ugnen på 225ºC.
Kycklingfiléerna delas på längden.
Bryn dem sedan i en stekpanna.
Salta och peppra och stek färdigt.
Lägg filéerna i en ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och buljongtärning tillsammans med kryddorna och marinaden av de soltorkade tomaterna.
Strö de soltorkade tomaterna och feta-osten över filéerna, häll såsen över alltihopa och gratinera sedan i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis o grönsallad.
Tack för receptet, Annika!