06 juni 2010

Fiskbullar

400 gr vit fisk
1 msk färsk rosmarin
2 msk bredbladig persilja
skal från 1 citron
1 ägg
1 dl sesamfrön
salt och peppar


Kör allt utom sesamfrön i en matberedare tills fisken är färs. Forma små biffar, vänd i sesamfrön och stek på medelhög värme i kokosfett. Servera med potatismos (mosat med havremjölk, hackade gröna oliver och mycket olivolja) och en enkel sallad.


Receptet kommer från bloggen Råsmart.

Räkpasta

Skalade räkor
Pastasort efter egen smak
1 pressad eller hackad vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
1/2 tsk chilipulver (eller en 1/2-1 st hackad chilifrukt)
1/2 krm curry
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl vitt vin
1 dl vatten
Grönsaksbuljong, 1 tärning eller motsvarande i fond
Salt och peppar



Fräs räkorna i vitlök, olivolja, chili och lite curry i ca en minut.

Häll sedan i tomatpuré och vitt vin och låt puttra i några minuter.

Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt puttra igen.

Räkröran blandas sedan ihop med pastan.

Salta och peppra efter smak.


Tack till Britts son för receptet! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...