11 augusti 2010

Ärtig gryta med curry

(4 pers)

3 dl kokta kikärtor, gärna från burk
1 gul lök
1 purjolök
1 grön paprika
1 morot
2 hg champinjoner
2 bananer
1 msk olja
1-2 tsk curry
1 brk tomatkross
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande fond)
1 dl creme fraiche
hackad persilja
salt


Låt kikärtorna rinna av i durkslag.

Skala och hacka löken.

Skölj och strimla purjolök och paprika.

Skala och riv moroten grovt.

Tvätta och skiva svampen.

Skala och skär bananerna i bitar.

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, grönsaker och svamp tillsammans med curry i ett par minuter.

Tillsätt tomatkross, vatten, buljong och creme fraiche och låt puttra i 5 minuter under lock.

Avsluta med att röra ner kikärtor och banan, smaka av med salt och strö hackad persilja över.

Grytan smakar bra till kokt potatis eller ris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...