(4 pers)
3 dl kokta kikärtor, gärna från burk
1 gul lök
1 purjolök
1 grön paprika
1 morot
2 hg champinjoner
2 bananer
1 msk olja
1-2 tsk curry
1 brk tomatkross
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande fond)
1 dl creme fraiche
hackad persilja
salt
Låt kikärtorna rinna av i durkslag.
Skala och hacka löken.
Skölj och strimla purjolök och paprika.
Skala och riv moroten grovt.
Tvätta och skiva svampen.
Skala och skär bananerna i bitar.
Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, grönsaker och svamp tillsammans med curry i ett par minuter.
Tillsätt tomatkross, vatten, buljong och creme fraiche och låt puttra i 5 minuter under lock.
Avsluta med att röra ner kikärtor och banan, smaka av med salt och strö hackad persilja över.
Grytan smakar bra till kokt potatis eller ris.