13 juni 2011

Lax med fetaostkräm

(4 port)

4 portionsbitar laxfilé, ca 500 g
200 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Garnering:
dillkvistar

Gurk- och mangosallad:
150 g djupfryst, tärnad mango
1 gurka
1 rödlök
1 avokado

Dressing:
1/2 dl dill
2 msk olivolja


Sallad:
Tina mangon. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna avokadon. Rör samman allt i en rymlig skål och blanda ner dressingen. Låt vila i en timme.

Laxfiléerna:
Sätt ugnen på 225ºC. Lägg laxbitarna i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra lite. Mosa fetaosten med crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i laxbitarna, fyll dem med fetakräm och fördela resten ovanpå. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Garnera med dillkvistar och servera med ugnsstekt färskpotatis och gurk- och mangosallad.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...