15 februari 2011

Färsfylld pannkaksrulle

Ugnspannkaka:
4 ägg
1 tsk salt
8 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
30-50 g smält margarin

Färsfyllning:
Tacokryddad färs
En lök
Några skurna tomater
Purjolök
Färska championer
Grädde
Lite soja
Salt
Lite pepparmix


Sätt ugnen på 200ºC.

Ugnspannkaka:
Gör pannkakssmeten, häll den i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 20-30 minuter. När den är färdig vänds den upp på ett annat bakplåtspapper, som när man gör rulltårtor. Om pannkakan inte vill lossna så kan papperet penslas med kallt vatten för att lättare få loss den.

Färsfyllning:
Bred på färsfyllningen som kan bestå av det som finns hemma i skåpen, t ex överbliven tacofärs. Rulla sedan ihop allt till en rulltårta och låt vila med papperet på innan rullen skärs i tjocka skivor.

Tips! Enligt Lotta så går pannkaksrullen att frysa in, men skivorna är godare att steka upp i stekpanna än att värma i mikron eller ugnen.


Receptet kommer från Lottas kök.

Potatissallad med dijonsenap och persilja

(4 port)

8 potatisar, ca 900 g, av en fast sort
1 rödlök
2 tomater

Dressing:
4 msk olivolja
2 1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
2 msk fryst persilja
salt och peppar

Skala och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i grova tärningar. Vispa ihop olja, vinäger, senap och persilja. Blanda potatis, lök och tomater med dressingen, smaksätt med salt och peppar.

Serveras till stekt kassler.

07 februari 2011

Havregrynsgröt med kokos

(2 port)

2 1/2 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
2 dl mjölk
3 dl vatten
salt


Blanda ihop och låt gröten koka i cirka 3 minuter eller tills gröten är lagom tjock. Servera med mjölk, socker, sylt, bär, färsk frukt eller ananassalsa.

03 februari 2011

Gulaschsoppa med köttfärs

(5-6 pers)
2 gula lökar
6-8 potatisar
2-3 paprikor (valfri färg)
1/8-1/4 av ett vitkålshuvud
ca 400 g nöt- eller blandfärs
2 msk olja
2 brk krossad tomat, à 400 g
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 st köttbuljongtärningar
4-5 msk tomatpuré
½ dl chilisås
3-4 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
salt
persilja


Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen.
Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna. Lägg över den i en stor kastrull. Fräs lök, paprika, vitkål och potatis. Häll över detta i kastrullen.
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, chilisås, vatten, buljongtärningar, paprikapulver samt cayennepeppar.
Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter. Späd med vatten om det behövs, beroende på hur tjock man vill ha soppan. Smaka av med salt och de andra kryddorna samt hackad persilja.
Servera soppan med vitlöksbröd och ett glas mjölk eftersom den är rätt stark i smaken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...