30 september 2011

Pickles

(6 port)

50 g blomkål i små bitar
50 g morot i tunna strimlor
50 g zucchini i tunna strimlor
1 urkärnad tomat i tunna strimlor
1 rödlök i tunna strimlor
1/2 röd paprika i tärningar
1/2 gul paprika i tunna strimlor

Pickleslag:
1 spansk peppar urkärnad
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk brunt senapsfrö
2 msk riven färsk ingefära
1 dl risvinäger
2 dl socker
2 dl vatten

Saltlag:
1 liter vatten
5 msk salt

Lägg blomkål, paprika, rödlök och morot i en stor rostfri bunke. Koka upp saltlagen och slå över grönsakerna, rör om. Låt det svalna i rumstemperatur och blanda sedan ned tomat och zucchini. Låt stå och dra i en timme.

Blanda allt till pickleslagen och koka upp, låt den sedan svalna.

Sila bort saltlagen från grönsakerna och lägg ned grönsakerna i pickleslagen. Låt den sedan stå i kylskåp ett par timmar, helst över natten innan ni njuter av denna pickles.

Denna pickles passar till allt, men är bäst till olika slags fisk.

Husfrusill

200 g matjesillfiléer
4 msk majonnäs
3 msk pickles
1 röd lök
1 liten knippa dill


Skär matjesillen i bitar. Hacka löken och dillen och blanda med övriga ingredienser och till sist sillbitarna.

Fjäderholmens special

2 hg inlagd sill
1 msk kapris
1 msk pepparrot
3 msk créme fraiche
4 msk majonnäs
1 liten knippa gräslök


Skär sillen i bitar. Riv pepparroten, hacka gräslöken och blanda med övriga ingredienser. Rör sedan ner sillbitarna och låt allt dra.

Rökt makrillpaj med potatis

1 fryst rund, färdigkavlad smördegsplatta

Fyllning:
300 g skuren kokt, kall potatis
2 rökta makriller, 4 filéer
1/2 strimlad purjolök
1 knippe finskuren dill

Äggstanning:
2 1/2 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
3 ägg
vitpeppar
salt
1 msk smör

Garnering:
Dill
Rädisor


Sätt ugnen på 225ºC. Skär bort 2-2 1/2 cm av kanten på den runda smördegsplattan. Lägg den kvarvarande rundeln i botten på en form med löstagbar kant. Kläm sedan dit den bortskurna kanten efter formens vägg. I pajskalet läggs sedan den kalla, skurna potatisen. Bryt makrillfiléerna i bitar och lägg ovanpå potatisen. Strö över purjolöken och dillen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda tills ytan fått en fin färg.

Varm ubåt med skinka och tomater

1 st baguette eller pain riche
75 g färskost med gräslök eller vitlök
2 msk majonnäs
strimlad kokt skinka
skivade tomater
salt

Sätt ugnen på 250ºC.

Täck brödet med skinka och tomater. Bred över färskost- och majonnäsblandningen. Gratinera i cirka 7-8 minuter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...