13 maj 2012

Fyllningar till smörgåstårta


Carinas fyllningar:

Första lagret:
Ägg, curry, smörgåsgurka, gräddfil, majonnäs, örtsalt

Andra lagret:
Tonfisk, rödlök, peppar, örtsalt, majonnäs, gräddfil

Tredje lagret:
Räkor, purjolök, dill, gräddfil, majonnäs, peppar, örtsalt


Jennies fyllning:

‎2 brk tonfisk
4 dl creme fraiche
1-2 dl majonnäs
2 dl chilisås
2 msk senap
1 burk ärtor
4-5 mosade kokta ägg
svartpeppar
salt
massa (!) dill
2 msk citronsaft från riktig citron
purjolök, röd lök och äpple kan också användas

Jennies recept är på ett ungefär eftersom hon inte mäter när hon lagar mat. Låt gärna fyllningarna vila över natten tills garneringen dagen därpå så hinner smaken mogna fram i blandningarna och så blir brödet inte så blött och kladdigt.


Andra fyllningar:

Första lagret:
Bredbar eller skivbar leverpastej och sedan ett lager med bostongurka ovanpå detta innan nästa botten läggs på.

Andra lagret:
Hemgjord mimosasallad, eventuellt körd i en mixer.

Fjärde lagret:
En god korv som körs i en mixer tillsammans med tomater (exempelvis hushållsmedvurst och tomater).


Fler förslag på fyllningar:

Tonfisk blandad med majonnäs och sweet chilisås, salt och peppar.

Majonnäs utspätt med lite vatten. Blanda ner någon nötkorv, isbergsallad i småbitar och smaksätt med pepparrot eller kryddor. Tillsätt gärna små äppelbitar eller gurkbitar.

Turkisk yoghurt, lite majonnäs och kalkon eller annat valfritt alternativ.

Hackat ägg blandat med lite majonnäs och ett lager med tonfisk och lök.


Tips! Ett vegetariskt alternativ till leverpastej heter Tartex och den finns i både vego- och kycklingversioner.


Tack till Carina och Jennie för recepten!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...