20 maj 2012

Rotfrukter med ost- och nöttäcke

(4 pers)

200 g skalad potatis
200 g skalad kålrot
200 g skalad morot
200 g skalad rotselleri
200 g skalad palsternacka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja (gärna raps- eller olivolja)
3 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Ost- och nöttäcke:
70 g hasselnötter
120 g färskrivet formbröd
4 msk smält smör
4 msk riven lagrad cheddarost
salt och peppar


Sätt ugnen på 200ºC. Skär potatis och rotfrukter i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Skala och pressa vitlöken. Blanda rotfrukter, vitlök och lök i en stor ugnsform. Vispa samman olja, senap och honung. Häll det över rotfruktsblandningen. Salta och peppra lätt. Blanda väl. Strö över persilja och rosmarin. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 50 minuter. De ska inte rostas.

Under tiden rostas och hackas hasselnötterna. Blanda dem med bröd, smör och ost. Salta och peppra lätt. Ta ut rotfrukterna och häll på grädden. Blanda väl. Täck med nötblandningen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills täcket fått en fin färg. Serveras till panerade kotletter, senapsvinägrett och myntachutney.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...