23 februari 2012

Tomatsoppa med chili

(4 port)

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater + 1 burk vatten
2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 krm salt
några blad färsk basilika


Hacka lök och vitlök. Dela och finhacka chilin (skrapa ur fröna om du inte vill att soppan ska bli för stark). Stek lök och chili i olja tills löken blivit blank. Tillsätt tomaterna + vatten. Tillsätt tomatpuré och honung. Koka soppan i 10 minuter. Mixa soppan med basilikabladen. Servera med en klick créme fraiche.


Tips! Monicas variant innehåller också chilipulver, torkad basilika, socker samt rapsolja. Hon kokade också makaroner och lade ner i soppan.


Tack för receptet, Monica!

22 februari 2012

Potatispannkaka med blåbärskeso

(4 pers)

Pannkakssmet:
200 g mandelpotatis
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
6 dl havredryck (eller -mjölk)
4 ägg

Blåbärskeso:
1 brk keso, 250 g
250 g frysta, halvtinade blåbär

Vispa ihop mjölsorterna och hälften av vätskan till en slät smet. Tillsätt äggen. Vispa i resten av vätskan. Skala och finriv potatisen, blanda ner den i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i smör. Rör om i smeten mellan varje stekning så att potatisen fördelas jämnt i smeten. Blanda blåbär och keso och servera till pannkakorna. Ringla över honung.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...