20 augusti 2012

Pastasås med squash och paprika

4 portioner tagliatelle
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2-1 squash, beroende på storlek
1 röd paprika
1 kycklingbuljongtärning, eller grönsaksbuljong om man vill göra den vegetarisk
1 burk passerade tomater, ca 400 ml
torkad timjan
salt & peppar
riven parmesanost


Grovhacka den gula lök och stek i en traktörpanna eller en gryta tills den blivit mjuk. Tärna paprikan och grovhacka squashen. Tillsätt resten av ingredienserna förutom osten. Pressa i vitlöken och smaka av med kryddorna. Låt koka tills squashen blivit tillagad och mjuk. Riv i ca 1 dl parmesanost och blanda tills osten smält. Blanda det mesta av såsen med pastan och lägg upp på serveringsfat. Häll resten av såsen ovanpå och riv över mer parmesanost.


Receptet kommer från Ansam.

Gratinerad squash med äppelskivor

squash
ost
lök
äppelskivor


Skiva squashen och stek dem. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Skiva äpplet och lägg dem över squashskivorna i formen. Strö över riven ost och skivad lök. Sätt in formen i ugnen och stek tills osten fått en fin gyllenbrun färg. Servera till ris eller som tillbehör till fisk eller kött.


Tack för receptet, Monica!

Ugnsstekt squash med lök

squash
lökklyftor
favoritkryddor
olivolja


Skiva squashen och lägg skivorna i en ugnssäker form. Lägg på lökklyftor, strö över dina favoritkryddor och ringla över en skvätt olivolja. Sätt in allt i ugnen tills det hela fått fin färg. Serveras till kött eller fisk.


Tack för receptet, Nanna!

Squashsås med mynta och vitlök

squash
olja
turkisk yoghurt
vitlök
mynta


Hacka myntan och vitlöken och blanda ner i yoghurten. Skiva squashen i tunna skivor och fritera dessa i het olja tills de blir lite bruna. Låt skivorna droppa av på papper någon minut innan du blandar ner de friterade squashskivorna i yoghurten.


Tack för receptet, Jessica!

Turkisk squashröra

1 squash
1 potatis
1 lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 skinnfri tomat
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller 2 msk koncentrerad fond
salt och peppar


Dela squashen i större tärningar, klyfta potatisen, skiva löken och vitlöken. Låt allt detta fräsa i olivoljan. Hacka en skinnfri tomat och tillsätt den i squashröran tillsammans med tomatpurén, vattnet och buljongtärningen. Låt det småkoka ı 10 minuter. Krydda med lıte salt o peppar. Servera till ris.


Tack för receptet, Jessica!

Söt paprikasås

strimlade paprikor i alla färger
hackad lök
finhackad eller pressad vitlök
olja
krossad tomat
tomatpuré
basilika


Blanchera paprikastrimlorna i någon minut och spola av dem med kallt vatten. Fräs lök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.Tillsätt tomatkross, tomatpuré och basilika. Låt sjuda i 5 minuter. Krydda efter smak. Tillsätt paprikastrimlorna och mixa sedan såsen. Servera till pasta och strö över parmesanost.


Tack för receptet, Monica!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...