10 februari 2013

Rövarsoppa

500 g fläsk
50 g bacon eller sidfläsk
1 lök
1 stor tomat
100 g champinjoner
1 grön paprika
1 msk paprikapulver
1 l vatten
1 piri-piri eller motsvarande chili
1 msk vetemjöl
1 brk creme fraiche
salt och peppar
1 näve dill


Fräs fläsk, bacon, lök, tomat, champinjoner och paprika i en stor gryta. Blanda vattnet med paprikapulver och häll ner det i grytan. Tillsätt piri-pirin och låt allt koka i 30 minuter. Blanda sedan creme fraiche med vetemjöl och häll ner det. Salta och peppra. Låt koka i tio minuter under omrörning. Smaka av och kolla kryddningen. Slutligen blanda ner en näve dill.

Obs! Tänk på att piri-piri brukar hamna i botten så rör om ordentligt vid serveringen.


Tack för receptet, Jimmy!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...