24 mars 2013

Berras special

(8 port)

1 knippe schalottenlök
1 brk gulasch
300 g riven mozzarella-ost
2 1/2 dl grädde
2-3 tsk kaviar
valfri pasta, gärna makaroner


Hacka löken, lägg den i en skål och ruska på den för att få fram smakämnena. Häll upp gulaschen i en kastrull. Lägg den hackade löken i gulaschen och rör om försiktigt. Häll ner den rivna mozzarellan och rör om. Häll i grädden och rör om. Ha i kaviaren och rör om. Låt allt bli varmt medan tillhörande pastan kokas. Servera med pastan.


Tack för receptet, Berndth!

Rödvinssås

1 fl rött matlagningsvin à 33 cl eller annat rött vin
2 st schalottenlök
1 dl vatten
4 msk kalvfond
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
salt och peppar
Maizena ljus redning               [ kj´,++´             ]
1 klick smör


Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Sila såsen, toppred den och rör sist i en klick smör för en mjukare smak.

Obs! 3 msk redning till 4 dl vätska.

[ . ] - kommentar från yngsta katten


Tack för receptet, Rebecka!

Kycklingmarinad

Kyckling
Honung
Timjan
Matolja
Salt och peppar
Krossade vitlöksklyftor


Blanda ingredienserna och marinera kycklingen (eller annat valfritt kött). Marinera köttet i ett dygn. Ringla över honung innan grillning/stekning i ugn.


Tack för receptet, Rebecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...