07 augusti 2013

Schweizerrullar

(4 port)

Rullarna:
1/2 kg valfri färs
1 tsk salt
1 krm (svart)peppar
1 1/5 dl riven ost
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
2 msk finhackad purjolök, fryst eller färsk
2 msk finhackad persilja, fryst eller färsk
10-15 skivor rökt skinka

Såsen:
3 dl vispgrädde
1/2-1 dl chilisås
1-2 vitlöksklyftor, kan uteslutas
salt, svartpeppar och rosépeppar


Sätt ugnen på 200ºC. Blanda allt utom skinkskivorna, som läggs ut på en skärbräda. Forma järpar och lägg på skinkskivorna, rulla ihop omlott och lägg dem i en ugnssäker form med skarven neråt. Rör ihop alla ingredienserna till såsen och häll över rullarna. Gratinera i ugnen i 30-35 minuter under ösning.


Tack för receptet, Rebecka!

Favoritkyckling

(4 port)

4 kycklingfiléer
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl mango chutney
1-2 tsk curry
1 skivad banan
1/2 tsk sambal oelek
1 1/2 vitlöksklyfta
1-2 tärnad röd (eller annan färg) paprika
1-1 1/2 dl riven ost


Sätt ugnen på 200ºC. Strimla och stek kycklingfiléerna med paprikan och curryn. Rör ihop resten av ingredienserna till en röra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg röran ovanpå. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.


Tack för receptet, Rebecka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...