01 september 2013

Krämig kycklinggryta

(4 pers)

500 g kycklingfilé eller annat kött
1 pkt bacon
5-6 färska, skivade champinjoner
1 röd, hackad paprika
1 hönsbuljongtärning eller 2 msk flytande fond (nyttigare än tärning)
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
100 g Philadelphia-ost
1 tsk pastakrydda
1 msk sweet chili sauce
Salt och peppar


Strimla kycklingen, stek i stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg på en tallrik. Klipp ner bacon i mindre bitar i stekpannan och stek dem. Låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna och lägg över dem i en gryta tillsammans med kycklingen och baconet. Slå på grädde och crème fraiche. Klicka ner philadelfiaosten. Tillsätt den hackade paprikan. Smula ner buljongtärningen eller häll i fonden tillsammans med pastakryddan och chilisåsen. Låt det stå och småputtra lite i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Coleslaw

1/2-1 finstrimlat vitkålshuvud
1-2 finrivna morötter
1/2-1 tunt skivade rödlökar

Dressing:
2 dl majonnäs
2 msk Dijon-senap eller vanlig senap
1/2-1 msk socker (kan ersättas med rivet äpple)
2 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Förslag på andra ingredienser:
Ananas i bitar (färsk eller avrunnen burkananas)
Rivet äpple
En gnutta cayenne plus lite purjolökssalt eller 1 msk finhackad purjolök

Coleslaw 2

1/2-1 finstrimlat vitkålshuvud

Dressing:
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl citronmajonnäs
2 msk Dijon-senap


Finstrimla vitkålen med osthyvel eller ännu hellre på en mandolin, rör ihop dressingen och blanda.

Tips! Creme fraichen kan bytas ut mot fil eller yoghurt med citronsmak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...