24 september 2015

Omelett i fryspåse

(1 port)

2 ägg
2 hackade tjocka skinkskivor
drygt 1 dl riven cheddarost
1 msk hackad gullök
1 msk hackad grön paprika
2 msk urkärnade och hackade tomater
2 hackade eller skivade svampar
1 msk chunky salsa-sås


Koka upp en stor kastrull fylld med vatten. Knäck under tiden äggen i en stor förslutningsbar fryspåse. Pressa ut så mycket luft som möjligt. Skaka eller kläm sönder äggen. Sätt påsen i en lämplig tillbringare eller skål och öppna den. Häll ner övriga ingredienser. Pressa återigen ut så mycket luft som möjligt från påsen, knåda försiktigt ihop ingredienserna och försegla påsen igen. Lägg fryspåsen i det kokande vattnet (högst åtta påsar samtidigt). Koka i exakt 13 minuter. Öppna påsen och rulla ut omeletten på ett fat. Omeletten ska vara lätt att rulla ur påsen. En lättförberedd maträtt för exempelvis en frukost eller picknick eller varför inte båda delarna.

Mitt omelettrecept hittar du här!


Receptet kommer från Allrecipes och är översatt av mig.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...