26 september 2015

Kycklinggryta med ädelost

(4 port)

500 g kycklingfilé
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk krossad rosépeppar
1 krm svartpeppar
1 msk svartvinbärssaft eller portvin
1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 dl riven ädelost
färsk rosmarin
smör


Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja. Låt koka under lock cirka 10 minuter. Stäng av värmen och rör ner osten mot slutet. Strö över rosmarin och servera med bulgur, ris, pasta eller pressad potatis.

Tips! Prova gärna att byta ut svartvinbärssaften mot svartvinbärsgelé.

24 september 2015

Susannes omelett

(1 port)

2 ägg
2 msk vatten
lite salt och svartpeppar efter egen smak
smör för stekning

Fyllningsförslag:
Philadelphiaost samt lite riven eller skivad ost
Ädelost och skivad eller riven ost (min favorit ♥)
Skivade eller hackade champinjoner med skivad eller riven ost


Här kommer min egen omelettvariant! :) Värm upp en stekpanna och tillsätt smör när temperaturen nått medelvärme. Låt smöret fräsa upp. Knäck äggen i en tillbringare eller skål. Tillsätt vatten och kryddor. Antalet msk vatten ska matcha antalet ägg, så om det är 1 ägg räcker det med 1 msk vatten etc. :) Vispa sedan ihop äggsmeten snabbt med en gaffel och häll ner i den varma stekpannan och låt den sätta sig och stelna lite innan något av smakförslagen tillsätts. Vänd över omeletten till en halvmåne på en tallrik och njut!

Omelett i fryspåse

(1 port)

2 ägg
2 hackade tjocka skinkskivor
drygt 1 dl riven cheddarost
1 msk hackad gullök
1 msk hackad grön paprika
2 msk urkärnade och hackade tomater
2 hackade eller skivade svampar
1 msk chunky salsa-sås


Koka upp en stor kastrull fylld med vatten. Knäck under tiden äggen i en stor förslutningsbar fryspåse. Pressa ut så mycket luft som möjligt. Skaka eller kläm sönder äggen. Sätt påsen i en lämplig tillbringare eller skål och öppna den. Häll ner övriga ingredienser. Pressa återigen ut så mycket luft som möjligt från påsen, knåda försiktigt ihop ingredienserna och försegla påsen igen. Lägg fryspåsen i det kokande vattnet (högst åtta påsar samtidigt). Koka i exakt 13 minuter. Öppna påsen och rulla ut omeletten på ett fat. Omeletten ska vara lätt att rulla ur påsen. En lättförberedd maträtt för exempelvis en frukost eller picknick eller varför inte båda delarna.

Mitt omelettrecept hittar du här!


Receptet kommer från Allrecipes och är översatt av mig.

19 september 2015

Ugnskyckling med Ketjap Manis

1 kg kycklingfiléer

Såsen:
1 dl Ketjap Manis
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk Sambal Oelek
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan


Sätt ugnen på 200ºC. Dela filéerna i 2-3 bitar och lägg dem i en ugnsform. Blanda ihop såsen och häll den över kycklingbitarna. Ställ in formen i ugnen och låt allt ugnssteka i 30-40 minuter.


Tack för receptet, Ulla och Marie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...