31 januari 2016

Potatishögar med parmesanost

(4-6 port)



3 msk (45 g) smält smör
2 msk (25 g) riven Parmesanost
1 tsk (3 g) vitlökspulver
1 tsk färsk timjan
salt och nymald svartpeppar
8-10 (1,4 kg) tunt skivade potatisar (1,6 mm i tjocklek)


Värm ugnen till 190ºC. Smörj 12 av formarna i muffinsplåten och ställ åt sidan. Skiva potatisen tunt med en mandolin. Lägg potatisskivorna i en stor skål. Tillsätt det smälta smöret, parmesanosten, timjan, vitlök, salt och svartpeppar. Blanda så att det fördelas jämnt över potatisskivorna. Lägg högar av potatisskivorna i de smorda muffinsformarna. Strö över lite nymald svartpeppar. Gratinera i ugnen tills toppen och kanterna är gyllenbruna och högarna är mjuka i cirka 55 minuter till en timme. Ta ut muffinsplåten från ugnen, låt dem vila i 5 minuter. Lyft upp dem från formen och garnera med parmesanost och timjan.


Receptet är översatt av mig och kommer från Home Cooking Adventures video.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...