22 maj 2016

Inlagd potatis



1 kg färskpotatis
2.5 dl ättika (12%)
5 dl socker
10 dl vatten
4 små gula lökar
12 kryddpepparkorn
Dill


Koka upp ättika, socker och vatten. Rör i början så att inte sockret lägger sig på botten och karamelliseras. Kyl ned lagen. Antingen i isbad eller i kylen över natten.

Lägg potatisen i vattenbad och skrapa den sen med en kniv. Koka den försiktigt i väl saltat vatten tills den är klar. Häll av potatisvattnet och låt dem ånga av sig ett par minuter. Lägg dem därefter i glasbukar och häll på lagen. Skär löken i tunna klyftor och fördela i burkarna. Lägg i kryddpepparkornen och stoppa ner ett par kvistar dill i varje burk. Sätt på locket och ställ svalt.


Receptet kommer från Matgeek.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...