25 mars 2016
Kaviarsill
(6 port)
1 ask (420 g) hela filéer 5-minutersill
½ dl kaviar
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
½ dl (ca 10 g) finhackad dill
½ dl (ca 10 g) fint skuren gräslök
nymald svartpeppar
Garnering:
dill och gräslök
Häll av lagen från sillburken och låt sillen rinna av i en sil. Blanda kaviar, majonnäs och crème fraiche. Rör ner dill och gräslök och krydda med lite peppar. Skär sillen i bitar, blanda ner dem i såsen och ställ i kylen ett par timmar. Garnera med gräslök och dill vid servering.
Receptet (och bilden) kommer från SVT:s Go’kväll.
Treveckorssallad
4 rivna morötter
400 g riven vitkål
1 röd finstrimlad paprika
1 grön finstrimlad paprika
1 bit purjolök i små bitar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing:
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
Koka upp dressingen tills sockret har löst sig och slå den varma dressingen på grönsakerna och blanda alltsammans med kryddorna. Låt svalna.
Tack för receptet, Madeleine!
400 g riven vitkål
1 röd finstrimlad paprika
1 grön finstrimlad paprika
1 bit purjolök i små bitar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing:
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
Koka upp dressingen tills sockret har löst sig och slå den varma dressingen på grönsakerna och blanda alltsammans med kryddorna. Låt svalna.
Tack för receptet, Madeleine!
08 mars 2016
Kall havregrynsgröt
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 krm salt
1 tsk lönnsirap
1 banan
1 dl blåbär
Garnering:
Mandarinklyftor
Mosa bananen. Blanda havregryn, salt, mjölk och lönnsirap i en skål. Tillsätt bananmoset och rör om. Låt vila i fem minuter. Tillsätt blåbären och häll över i ett glas, sätt plastfilm över och låt dra över natten.
Variationer: Mandel-/sojamjölk, lingon, mango, lite rågflingor, vanilj, rostade kokosflingor, nötter, fröer (hela linfrön) m m.
Receptet kommer från Matgeek.